mandag 19. september 2011

Vietnam

Hanoi og Halong Bay (Descending dragon)

Hanoi er fantastisk! Kaotisk, organsisert, sjarmerende, skummelt og fylt av galskap og ting man aldri i verden kommer til å se i Norge, eller vesten generelt. Da vi endelig landet i Hanoi og ferdig med visumdelen, som gikk smuud, tenkte vi å sette oss ned å se litt hvordan det var lurt å ta seg til byen. Vi hadde også lyst til å komme oss til Halong Bay så fort som mulig. Det første vi så da vi gikk ut døra var et turistkontor, Vi spurte først om transport til byen, også om hvor fort vi kunne komme oss til Halong bay. Den sjarmerende dama med morsom engelsk og nydelig kjole dro fram ei diger bok med alle mulige versjoner av turistcruise for Halong bay. Jeg kan ikke fordra sånne. Det  ble nå cruise på oss, to netter og tre dager, ei natt på båt og ei natt på Cat Ba island. Vi trengte overnatting sa vi, for ei natt, "Ahh, i show you! Very nice new hotell in Hanoi" Jeg så bort på Kaja og og tror begge tenkte hørtes en smule dyrt ut du... "How much" Prøvde vi å få inn mens dama forklarte hvor det lå og hva de hadde å tilby. "20 dolla, 20 dolla one dubblebed, one room". 20 $, 10$for hver av oss.

Etter å ha kjørt forbi overlessa scootere med tre personer, tre griser og alt mulig annet på kom vi oss til hotellet. Der ble vi møtt av det blideste personalet vi har møtt, ikke bare på turen. Norsk service, om den finnes, kan gå å legge seg. Ingenting var noesomhelst problem, og vi ble ikke mindre imponert da vi så rommet. Det var konge.

Ser det her blir et noe langt innlegg, men synd er det.

Gatene i Hanoi, hvor skal man begynne. Vi kom oss fort ut på leting etter mat, og i de små gatene var det ikke store problemer å ta seg frem. Scootere og biler som kom bak oss, ga fra seg en liten tut om vi var i veien. og selv om det var usakelig trangt noen steder så vi ingen som dulta borti hverndre, utenom en diger SUV som holdte på å dra med seg en parkert scooter. Dette forandret seg fort da vi kom til Hoan Kiem innsjøen, som utgjør kjernen av gamlebyen i Hanoi. Her det en enveiskjørt tre eller brei tofelts vei som går rundt, og den har mange scootere! Det bor 6.500.000 i Hanoi, og det er over 3.500.000 scootere! og når alle de skal ut på tur blir det fullt.

Den beste måten å beskrive det på er: Se for deg Tokyo, filmene hvor du ser folk krysser gaten som en flokk med sild og et par tunfisk. Bytt ut silda og tunfisken med folk og biler og prøv å gå igjennom. Det virker som en sikker død, men på magisk vis svinger alle rundt deg, nesten uten å tute. Vi var Evig glade etter første forsøk, men etterhvert tenkter vi nesten ikke over det. Etter noen timers vandring rundt i gamlebyen, bland gatebutikker og alt mulig anna rart dro vi oss tilbake til hotellet. Og sov.

Nå var vi klare for Halong bay. I god turiststil hadde guiden en lang introduksjon om seg og sine før vi alle skulle introdusere oss selv med alskens tørre vitser innbakt. Vi fant fort ut at det ikke var den gjengen med lavest gjennomsnittsalder. Heldigvis var det to andre unge par som var med. et fra Astralia og et fra Norge. Blit ikke kvitt dere så lett nei... Etter en tur som legger mjølkeruta fra stomperud i skyggen kommer vi oss til halong city.  Som jeg trur vi tar i morra. jeg er trøtt, så dere får unnskylde det som er av trykkleifer andre ablegøyer.

Snakkes senere

Er også veldig gøy om flere legger igjen en komentar eller 10. Kjekt å vite at dere fortsatt er hele og, de fleste skader skjer jo hjemme, så best å komme seg ut på tur :D

8 kommentarer:

 1. Ser ut til at dere har en sinnsyk fin tur! Knallbilder Mikal!! keep up the good work!

  SvarSlett
 2. Torstein og gammlingene19. september 2011 kl. 12:18

  Det her er jo helt sykt mann!! :) her er det bare gørr kjedelig og samme greia dag ut og dag inn.. ellers har jeg begynt og kjøre corvetten et par ganger runt kvartalet, men er nik ikke klar for Hanoi trafikken!:P alle er hele og fine så her går det bra! ;) og sykt bra bilder! men var det bilde nr.22 sånn øgle slange sprit shot greier eller? så ikke helt fristene ut ! men kos dere videre! så snakkes vi videre! :D og foresten var ute ved de øyene top gear var eller? :)

  SvarSlett
 3. Luksusferie, med andre ord... Nice!
  Har du huska stor nok minnebrikke på kameraet ditt Mikal? Og back-up...:-)

  SvarSlett
 4. jeg er halvveis hel og koser meg med å lese om eventyrene deres! :)

  SvarSlett
 5. Så heldige dekk er som opplever alt detta:D

  SvarSlett
 6. Jeg liker de lange og fine innlegga ;) Beskrivende og gøy.

  Og sånn forresten. Vi sees på Hawaii! ;)

  SvarSlett
 7. What Marianne said! ;P

  Jeg er også lagt fra hjemme, så jeg er kjempetrygg ;)
  Kos dere videre!

  SvarSlett
 8. Haha, ja de fleste skader skjer hjemme - det stemmer Mikal! ;) Jeg har hatt hjernerystelse, fordi ovnen (med riller) er for nærme senga mi. Smalt hodet mitt i den jeg, da jeg skulle legge hodet på puta. Men er ok nå, sover andre veien - bort fra ovnen ;)

  Du skal virkelig sette pris på at alle de folka ikke tuter på deg. Jeg har ikke vært der, men tipper veiene/gatene er like stappa som gatene i India og der tuter ALLE heeeele tiden! Skikkelig misunnelig på dere som er på reisefot... Høres ut som dere klarer å ordne dere fremover i reiseveien og overnatting. Det er bra! :) Pass på så dere ikke blir lurt! Kos dere videre! Liker bloggen! ;)

  SvarSlett