tirsdag 8. november 2011

Thailand

Bangkok.

Carro, som vi reiste sammen med var noe bekymret for hvordan ståa var i Thailand og ville helst ikke innom bangkok i det heletatt. Men vi kom oss over grensen og uten å se noe serlig til vannet, bortsett fra et usakelig heftig torden og regnvær, kom vi oss til Bangkok. I taxien fra der bussen stoppet og til hotellet, fikk vi en smakebit på hva bangkok hadde og by på. Her var det opp med kart over hvor de beste strippebulene var og hvor de hadde de mest intense Pingpong-showene. (vi dropper den forklaring av hensyn til de yngre). Alt dette kom enda vi var to par som satt i bilen.

Vi tok inn på et koselig og helt nytt hostel, gode 10 hakk over prisen vi var vandt med, men folkene der var koselige og sikkerheten god. Første dagen fant vi oss en Tuk-Tuk og raste opp til Det kongelige palass. Vi ble enige om en pris med sjåføren frem og tilbake og traska inn.

Byggene minnet veldig om de vi så i Cambodsja men her virket alt helt nyoppusset. Malingen klarere enn fargestiftene vi hadde på barneskolen, det var speil og blinkene dupeditter overalt hvor du så. Det å gå der uten solbriller var et mareritt! Men inne i skyggen, under taket som spratt ut fra muren som omringet alle disse helligdommene. Der, der var Hinduhistoriene om krigen mellom Gudene og Apeguden Hanuman, vi ikke helt fikk med oss i angkor. (bare å pirke hvis det er feil) Det var en stor og sammenhengende tegneserie, hvor de hadde fått fram de viktige personene ved å "fargelegge" deler av bekledningen med bladgull. Veldig fanzy.

Etterpå spaserte vi rundt slotte og så på gamlevåpen, også veldig gøy! alt fra Japanske samuraisverd til 4løpa winchester hagle, to over og to under. Den var barsk! Store deler av palasset var steng på grunn av en begravelse så vi tok turen videre ned til  Wat Pho, som huset den enorme liggende buddha. Den var enormt mye større en hva vi hadde forestilt oss og det var tjukt med folk som ville sto ved tærne og tok bilde fram mot hodet, men ingen som så under føttene, hvor vi la merke til utallige bilder av Buddha i forskjellige positurer. Alle laget i perleinnlegg. Fantastik fine! 

Herifra begynte Tuk-Tuk mannen å bli skummel, han ville veldig gjerne ta oss med ned til en butikk, og om vi ble med skulle vi få hele turen billigere. Vi var noget slitne, hadde også hørt utallige historior hvor folk blir tatt med på en sån tur og kommer ut av butikken med mye mindre en hva de hadde med seg inn. Så vi sto på vårt og ba han om å kjøre oss tilbake til hostellet. Han vart grinete gitt! Nå fik vi vite hvorfor Tuk-Tukene i Bangok blir kalt for byens Go-kart. Vi kom oss helskinnet hjem og småløp inn  på hostellet.

Neste dag var det damenes dag. Da var det klart for det som skulle være Asias største marked. Og det var bra stort og ja, de hadde alt! Mye stilig og masse juggel. Deretter reiste vi videre til MBK et kjøpesenter, som minnet mer om et innendørs marked i flere etasjer. madde gøy der og.

Dagene gikk og vi var snart klare for Cha-Am og tid for og slappe av, Vi endte opp med å bo her i en uke, med gratis overnatting i en fantastik leilighet. Hjertelig takk Bjørn! Her var det om å gjøre og ta det helt med ro. Et par dager på scooter ble det, for å utforske litt av områdene rundt. Eller ble det mye strandliv og kikking på dolleyball. De hadde sørasiatisk kvalifisering til OL. Så forholdsvis høyt nivå men det så ut til at Malaysia  gjorde det best, vi fikk ikke med oss siste dagen.

1 kommentar:

  1. Sliten, eller? ;) Mye fine pølsefingreskrivefeil dissa innlegga her :P hehe.

    Godt å se oppdateringer. Og jeg gleder meg til å se dere igjen på Hawaii :D Tomt her uten dere.

    Og så er det best for dere at dere ikke blir angripi av bikkjer eller rundtstjelt av skumle tuktukmenn osv :P Bare så det er sagt!

    SvarSlett