tirsdag 6. desember 2011

Resten av filippinene

Dagen før vi tenkte å ta turen over fjorden til Bohol, fant Kaja ut at hun skulle få en heftig tannpine.Infeksjon inne i munen rundt tanna, og utover dagen klarte hun ikke gape over en tynn toast en gang. Så spising ble et problem. Dagen vi reiste tok vi en stopp innom nærmeste  legekontor, et kontor som tok åpent landskap til nye høyder. Det svermet med assistenter og det som var av dører var saloondører i ekte cowboystil. Kaja var forståelig nok noe nervøs, etter at hun dagen før hadde hørt hva de gjorde når visdomstanna kom ut skeivt. Da trakk de den sunne og friske tanna forran.

Vi ventet i kanskje tre kvarter, før vi kom inn. Legen var ei koselig gammel dame i hvit frakk som kikket litt på tanna, gjenne den lille åpningen som var og fant fort ut at det var tanna. Hun fikk lit antibiotika og smertestillende som har vist seg å funke meget bra. Bohol så vi ingenting til.

Cebu city derimot. Ikke så mye å skrive egetlig. men det den byen med mest åpenlyst fattigdom vi har vært innom. og du vet ikke helt om du skal føle deg trygg eller ikke. For det er vepna vakter over alt. Når du mister synet av popper en annen opp. hver bank har gjerne to som står ute med pumpehagle eller automatrifle, og en med revolver inne. Andre butikker nøyer seg med en med revolver.

Fra balkongen på hotellet hørte jeg noe som minnet veldig om en skuddveksling et godt stykke unna. Enda godt vi sitter å venter på flyet til Hawaii :D

Vi gleder oss, slemt å si det, veldig til å komme til et sted der alle snakker og forstår engelsk. Det er sikkert ti ganger så dyrt der men det skal vi tåle. Surfekonkuranse skal det også være der så dette lover veldig bra:D

1 kommentar:

  1. For ikke å snakke om de flotte menneskene dere skal treffe på Hawaii ;)

    SvarSlett