torsdag 1. desember 2011

Singapore

Etter en heller dårlig natts søvn på flyplassen i Kuta, kom vi fram til Singapore, med stor planer om å utforske det som var å se. Vi brukte 3 timer på å komme oss ut i friskluft. Flyplassen, metroen inn til byen og kjøpesentrene som var koblet til utgangen av metroen. Da vi kom ut ble ikke saken noe bedre. Der var Asias beste wakeboardere samlet til fest og hadde konkuranse vannet som ligger i sentrum av byen. De hadde også planer om en urban downhill, ikke helt sikker på hvor løpa gikk, men det gjordi ikke stort for alt ble avlyst pga regn. Våte fliser gir ikke veldig godt grep.  Dette lå foresten like ved "stadionen" til Singapore F1 bane. Så vi har gått på en F1 bane:) det er litt kult!

Vi klarte til slutt å rive oss unna, og kom oss opp i Sky park, 3 skyskrapere med noe som kan ligne på en båt liggende på toppen, det huser et meget fanzy hotell, med badebaseng og det som måtte være på toppen, Turistdele er bare et lite avlukka område. god utsikt til byen og hundrevis av båter som ligger ute i havna.

Videre kom vi oss ned på bakken og vi tok en tur innom Art science museet. Der hadde de en utrolig gjennomfrt Titanic utstilling. Ved ingangen fikk du et autentisk Boardingpass med navn og opplysninger til en av passasjerene som faktsik var om bord. Jeg ble en svenske som bodde på andre klasse mens kaja fikk ei høystående dame som bodde i en av de bedre suitene i 1. klasse. Innover var det grundig og lettlest historie. helt fra før de bygde båten og frem til etter at den sank. De hadde flere gjenstander fra skipet og hadde bygd kopier av en 1.klasses suite og et 3.klasser rom med plass til 4. Noe av det jeg ble mest overrasket over var hvor mye det her kostet på den tiden, en "vanlig 1. klasse suite, ville kostet noe i nærheten av 59000 $i dagens valutta, mens den dyreste kostet over 100 000$!

Av gjenstander de hadde funnet var det alt fra klær, bestik og verktøy, til personlige brev og kort. Noe av det mest utrolige var 3 kort med bilder fra london. De hadde til hørt en amerikaner som hadde vært på besøk i london og hadde med seg kortene for å vise familien hjemme. Disse kortene har blitt funnet for kun få år siden og så nesten nye ut. litt slitt i kantene, men eller var de så godt som nye. Etter nesten 3 timer gjorde vi oss ferdig og satte kursen mot flyplassen igjen. Flyet gikk kl. 0020 og skulle være framme i Cebu city 0415. 

1 kommentar:

  1. Woho! Kjempeoppdatering! :D

    Kult med sånn utstilling, da. Skulle jeg gjerne vært på kjenner jeg!

    Ellers er jeg misunnelig på snorklinga og dykkinga. Men det er ikke lenge før jeg får prøve selv ;) Hehe.
    I tillegg skjønner jeg godt at dere tar det med ro. Virker som om dere har farta ganske bra mye rundt.

    SvarSlett