onsdag 19. oktober 2011

Mekong
Her kjørte vi på med en organisert turisttur, igjen. Vi hadde en fin tur på en noe flommstor Mekong, største på flere år. Vi besøkte en mursteinsfabrikk, biefarm og et sted hvor de lagde kokosgodteri. Veldig godt. Fortsatte videre og var innom Flytende marked og alt annet guiden synes var viktig.
Her skjedde alt påvannet. Lastebåtene som var fylt med leire til mursteinsfabrikkene, er en histori for seg selv. Når båten er tom, lå ripa  rundt 3-3.5m over vannflaten, og rundt lasterommet var det sveisa på en halvmeter høy kant ekstra. Når båten var fullastet derimot. Da lå ripa 10-20 cm under vann. At de båtene fortsatt kom seg framover er et under.
Siste dagen, 4 dager før visumet gikk ut var vi på vei mot kambodsja. Her så vi virkelig mye vann det var. vi tok snarveier her og der og ut til sidene var det "sletter" som før lå tørt. Nå var det en del av elva, med enslige palmer stikkende opp her og der.
Det så ut som om folket var vandt med det, ikke det at noen av de vi snakket med likte det, men det skjer hvert år, så de er hvertfall forbered og klar over at det kommer. I motsetning til oss nordmenn på denne tiden av året. '
Endelig var Grensen i sikte!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar